Øving 2: FORTELL – Lag en blogg

Oppgaven etter forelesningen den 1. september var å starte en blogg ved hjelp av wordpress.com, eller en annen valgfri bloggplattform. Jeg har brukt WordPress-plattformen tidligere, så jeg tenkte at det var like greit å fortsette med det som jeg liker og er vant til. Det er mange grunner til å like WordPress,  blant annet er brukervennligheten og de mange tilpassingsmulighetene svært gode. Det skader heller ikke at WordPress er en veldig populær plattform som stadig blir forbedret og videreutviklet.

«Kaffepressen» ble navnet på min nystartede blogg. Bannerbildet av min trofaste kaffepresse tok jeg selv. En nybrygget kopp med kaffe er kanskje ikke bare en oppkvikker om morgenen, men også et naturlig samlingspunkt for venner og et utgangspunkt for en interessant samtale eller diskusjon. Så jeg håper jo at jeg skal kunne skrive om sosiale medier og delta i diskusjonen ved hjelp av bloggen min. Og siden ordene «Kaffepressen» og WordPress høres litt like ut, er kanskje nettadressen litt lettere å huske?

Som nevnt har jeg skrevet blogg før, men på forelesningene i DIKULT110 innså jeg et par feil som jeg hadde gjort. Dersom du skulle være interessert, kan du jo ta en kikk på mitt forrige bloggprosjekt om det å være utvekslingsstudent i Japan (den siste posten er fra februar, og jeg reiste hjem til Norge den 28. samme måned). For eksempel skrev jeg nye innlegg med relativt lange mellomrom og hadde dessuten ingen linker til andre blogger med samme tema. De eneste gangene jeg fikk relativt mange treff, og noen ganger et par kommentarer, var da jeg reklamerte for meg selv til mine Facebook-venner. På den måten fungerte bloggen mer som et slags reisebrev til familien og de nærmeste vennene mine, og sånn sett er jeg jo fornøyd med bloggens funksjon og innhold. Men jeg innser jo at jeg ikke utnyttet potensialet bloggen hadde som sosialt medium.

Jeg har tegnet
et tankekart med en del idéer og temaer som jeg kan tenke meg å skrive om her på «Kaffepressen». Et av temaene er YouTube og hvilke faktorer som spiller inn på en vlogger sin popularitet. Et annet er twitter, et sosialt medium som jeg til dags dato ikke har vågd meg ut på. Kanskje det resulterer i et blogginnlegg der jeg nettopp har laget meg en konto og fortviler litt over hvordan ting fungerer?

Dette innlegget ble publisert i Øvinger og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s