En ny sjanger ved hjelp av Twitter?

Bergens Tidende og Bergenpuls arrangerte tidligere i høst en novellekonkurranse utenom det vanlige. Konkurransereglene var å bruke ordet «puls» og skrive en så god fortelling som mulig på maks. 132 tegn. Altså i Twitter-format.

Artikkelen som utlyste konkurransen forteller oss at NRK også utførte et lignende opplegg, da med temaordet «gift». Det er altså ikke første gang at en norsk novellekonkurranse foregår via Twitter. For ordens skyld gikk det også an å sende sitt bidrag til både NRK og BT ved hjelp av e-post dersom man ikke hadde en Twitter-konto, men da forsvinner litt av poenget. Det åpne ved konkurransen og muligheten en har til å lese og diskutere hverandres bidrag er jo noe av det som gjør det spennende å delta.

I denne omgang var det å bruke taggen #btpuls det eneste man måtte gjøre for å delta via Twitter, sånn sett bort fra det selvsagte; å pønske ut en kort og snerten fortelling på 132 tegn med overraskende slutt. Begrensningen til en tweet er jo egentlig 140 tegn, men siden taggen måtte være med  ble det litt færre tegn å rutte med. Den 5. september publiserte BT en artikkel som pekte ut CosmoEgil som vinneren av konkurransen. Vinneren kan ifølge BT velge mellom konsert- eller kinobilletter som premie.

Jeg søkte på Twitter.com og forsøkte å finne ut hvor mange det var som deltok i konkurransen. Dessverre uten hell. Et google-søk og en svipptur innom http://www.hashtags.no/btpuls gav en indikasjon på at det var litt over 150 twitrere som hadde brukt taggen #btpuls, og at den var brukt i til sammen 320 tweets. I tillegg kommer bidragene som ble sendt inn på e-post og via kommentarfeltet til den første artikkelen. Blant de mer kjente personene som deltok var Bjørn Eidsvåg, med følgende dramatiske fortelling:

«De så på hverandre – urørlige, uten å si et ord, stillheten var uutholdelig, så skjønte han at de var uten puls, han lot pistolen falle» @eidsvag

Forfatteren, journalisten og poeten Truls Horvei deltok med et Haiku-inspirert bidrag:

«Lufter hår og puls i sval regnduft. Brått stukket av sensommerens kniv i ryggen. August er en tankeløs, ustabil psykopat.» @thorvei

Det virker jo som at konkurransen engasjerte en god del på Twitter, og jeg tviler ikke på at BT og Bergenpuls får god og gratis oppmerksomhet ved å utfordre twitrere til å skrive korte noveller. Hva synes du om den nye sjangeren?

Dette innlegget ble publisert i Påfyll om sosiale medier og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s