Per Inge Torkelsen om sosiale medier

Den kjente humoristen og radiokåsøren Per Inge Torkelsen fra Stavanger satte sosiale medier på spissen i sitt kåseri på Sommerkonferansen 2010.

Opptak av kåseriet er tilgjengelig på YouTube.

Torkelsen forteller at han verken er på «Fjesbogo», Twitter eller har egen blogg, ganske enkelt fordi han ikke føler behov for å «få med seg alt». Derimot er han ikke motstander av de mulighetene en får dra nytte av takket være ny teknologi. «Brukt på rett måte er det bra, brukt på feil måte er det dumt» sier han, og sammenligner med da TV ble innført i Norge. Han setter også sterkt fokus på den menneskelige delen av sosiale medier og uttrykker bekymring for at unge i dag mangler reelle nære venner, men kanskje har hundrevis av «friends» og bekjente på Facebook. På tross av den enkle tilgangen på informasjon og sosiale nettjenester, mener han at også ensomheten i høy grad er tilstede. Torkelsen kaller det et kaldt samfunn.

«Me må passa oss for at ikkje alle vennene våre bare fins på nett eller på maskiner, (men) at me har noen me kan gå til.»

Til slutt roser Torkelsen journalistene er ansvarlige og setter sosiale medier på dagsorden og for at de jobber med problemstillingene som til stadighet dukker opp.

Selv om mesteparten av det Torkelsen forteller er ment humoristisk, har han satt fokus på noen viktige momenter. Det er f. eks. et umulig prosjekt å delta i alt som fins av sosiale mediemuligheter. Man ender bare opp med å sitte foran skjermen hele dagen og prøve å holde seg oppdatert i flest mulig kanaler samtidig. Mye av det som fins av tweets og Facebook-oppdateringer er irrelevant for ens personlige hverdag, og man må derfor lære seg å sile ut det som er interessant og nyttig.

For det andre tror jeg at han har eg poeng når han tar opp de menneskelige relasjonene. Hvordan forandrer sosiale medier det som  vi ser på som nære vennskap? Blir det sterkere eller svakere bånd mellom mennesker? Jeg skulle likt å høre noen eksempler eller tanker rundt dette… Legg gjerne igjen en kommentar =)

Dette innlegget ble publisert i Påfyll om sosiale medier og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s