Blogg som læringsressurs

 

Fryser du på fingrene? Da kan du lære deg å lage pulsvarmere ved å stikke innom en blogg om hekling! Bildet heter «Long Plum Fingerless gloves» og er tatt av lazytcrochet på Flickr - CC lisens.

 

Blogger kan brukes til så mangt. Karina skriver for eksempel i «blogg! what is it good for» om en fotostudent og hennes fotoblogg «Pink Army», og bruker dette som et eksempel på hvordan en kan dra nytte av bloggformatet for å vise hva man jobber med. Det kan være inspirerende for de som skulle ta en titt innom bloggen, kanskje spesielt om man er interessert i fotografi. Jeg har funnet et par blogger som jeg syns er interessante, og som i tillegg kan være nyttige til studiehjelp.

Koichi driver bloggen «Tofugu», og skriver om japansk språk og kultur. Nytteverdien til denne bloggen er selvsagt høyest for de som har interesse for Japan og kanskje studerer det japansk selv (på nybegynnernivå, vel å merke). Koichi skriver veldig gjennomførte poster, og supplementerer av og til med morsomme YouTube-videoer.

Dersom du har interesse for filmproduksjon og videoredigering er IzzyVideo en glimrende ressurs. Mannen bak bloggen er Israel Hyman, en dyktig fyr med en brennende interesse for film- og redigeringsteknikker. Dessverre er mye av lærematerialet «Members only», og man må betale heftige 460 kroner (eller 79 US dollar) for fri tilgang til over 100 lærevideoer i 6 måneder. Men kanskje det er verdt det, med tanke på at et tredagerskurs i videoredigering kan koste tusenvis av kroner?

Kanskje du eller noen du kjenner liker hekling? Eller kanskje du er en fattig student som gjerne skulle lært å hekle eller strikke et par pulsvarmere som kan hjelpe mot høstkulda? Da kan du ta en tur innom «Crochet Mania», som tilbyr hundrevis av tips til kreative hekleprosjekter. I tillegg er alle oppskriftene og læremateriellet gratis, og det er jo ikke å forakte.

Med andre ord kan du sannsynligvis lære deg veldig mange nyttige ferdigheter gjennom å følge med på blogger. Det gjelder bare å lete etter det du interesserer deg for. Hvilke blogger (som kan brukes som læringsressurs) leser du?

Dette innlegget ble publisert i Påfyll om sosiale medier og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s